tag:blogger.com,1999:blog-820791588863395306.post4022428381785420552..comments2023-08-18T08:35:33.456+03:00Comments on bir gıda mühendisi anneden gıda ve sağlıklı beslenme notları: Sebzenin Hangi Hali : Taze? Dondurulmuş? Konserve?GMhttp://www.blogger.com/profile/01313798658888202147noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-820791588863395306.post-58047931346638114312014-11-15T22:08:18.987+02:002014-11-15T22:08:18.987+02:00dondurulmuş besinler daha yüksek besin değerine sa...dondurulmuş besinler daha yüksek besin değerine sahipler ama onları da sonra pişirdikten sonra tüketeceksiniz. bu son pişirme de önemli.<br /><br />domatesi pişirip kavanozlamak ile kavanozlayıp pastörize etmek arasında çok anlamlı bir besin değeri farkı olabileceğini düşünmüyorum. bilimsel olarak bakmak gerekir bir çalışma var mı diye<br /><br />geç cevap için özürler. ancak blogla ilgilenebiliyorum.<br /><br />sevgilerGMhttps://www.blogger.com/profile/01313798658888202147noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-820791588863395306.post-58221134864332742192014-10-10T13:46:07.561+03:002014-10-10T13:46:07.561+03:00merhabalar ev yapımı konserve mi (30 dk kaynatılmı...merhabalar ev yapımı konserve mi (30 dk kaynatılmış)yoksa çiğden dondurmak mı daha sağlıklı Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-820791588863395306.post-62904926787178879142014-10-10T13:41:15.601+03:002014-10-10T13:41:15.601+03:00ev yapımı konserve mi(yaklaşık yarım saat kaynamış...ev yapımı konserve mi(yaklaşık yarım saat kaynamış) yoksa dondurulmuş besinlerin mi besin değeri yüksek. ev yapımı konservelerde ise 20-30 dk kaynatıp kavanozlamak mı yoksa çiğden kavonoza koyup kaynatmak mı 1 saat daha sağlıklı lütfen cevap<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-820791588863395306.post-6625206002807194762012-09-27T11:24:08.999+03:002012-09-27T11:24:08.999+03:00bilimsel açıdan hayır bu yazıda bahsedilenler endü...bilimsel açıdan hayır bu yazıda bahsedilenler endüstriyel konserveler çünkü ben sizin evde hazırladığınız konservelerin ne kadar kaynatıldığını, öncesinde hangi işlemlerden geçtiğini filan filan bilemem. örneğin domatesi saatlerce açık havada kaynattıysanız ortalama bir domates sosundan ve hatta domates salçasından daha düşük besin içeriğine sahip olacaktır büyük büyük ihtimalle. tad başka bir konu ona burada girmiyorum. gıda güvenliği açısından da daha fazla risk alıyorsunuz tabi ev tipi konserve ile.) umarım yardımcı olabilmişimdir:)<br />GMhttps://www.blogger.com/profile/01313798658888202147noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-820791588863395306.post-31623046591809005002012-09-27T00:03:58.950+03:002012-09-27T00:03:58.950+03:00kendi hazırladığımız konserveler için de geçerli m...kendi hazırladığımız konserveler için de geçerli mi bu söylediğiniz?Anonymousnoreply@blogger.com