6 Kasım 2012 Salı

Raftakiler - Orvital Organik Sosis

Geçtiğimiz haftalarda denedim ancak yazıyorum. Orvital organik tavuk işinde nispeten yeni bir firma. Bebişe en azından 2.5 yaşına kadar tavuk olarak tırım tırım Migros'larda bulduğumda Orvital alıp haşladım (bir de Hipp'in organik tavuk ve hindi yemeklerinden verdim). Belki arada kaçmıştır ama gönül rahatlığı ile ilk yedirdiğim sosis Orvital'inki oldu.

İçindekiler :  Organik dana eti, organik dana iç yağı, organik kırmızı tatlı biber, organik kişniş, organik sarımsak, deniz tuzu, doğal pirinç nişastası, doğal muskat, doğal akbiber.

İçindekilerde bir sorun yok. Kontrol firması IMO. İşini iyi yapan bir sertifikasyon firmasıdır. 

Üzerinde önce 2 dakka haşlayın sonra isterseniz kızartın diyordu, öyle yaptım. Açıkçası baya sert bir ürün, haşlayınca hacmi artıyor. Kızartınca da dış kabuğu dişe geliyor. Yani  konvansiyonel sosislerin o gereksiz yumuşaklığını beklemeyin bundan. Benim sevdicek gibi takıntılı "müşterileriniz" varsa küçük doğrayın. 

Bir de şu içinde spagetti geçen sosislerden güzel olur sanırım bundan. Resmi burdan aldım. Tarifi basit zaten.

Migroslarda var Orvital ama sanırım sadece büyük olanlarda. Ben Ataşehir Migros'ta rahat buluyorum bununla beraber diğer ürünlerini de. Organik piliç sosisleri de var, kırmızı etleri de ama açıkçası etlerini hiç görmedim. Şimdi yazarken farkettim hiç organik et yemediğimi. Ayıp valla denemem lazım en kısa sürede.)

Fiyat çok değil. 250 gramlık bir paket 10 lira civarı şimdi yanlış olmasın. Sosis ana besinlerden biri değil ama bir doğumgünü partisinde ya da misafir ağırlanacak bir kahvaltıda insanın vicdanını sızlatmayacak bir şarküteri ürünü bulunması güzel.   

4 yorum:

Sitare dedi ki...

hımmm fiyat gerçekten makul ara sıra alınan bir ürün için değer yani.du bi deneyeyim ben.

GM dedi ki...

afiyet olsun efem şimdiden:)))

Adsız dedi ki...

Çoookkk eskilerden (20 sene kadar) tavukların hepsi organikti köylerde kasabalarda, o zaman bu kadar pahalı değildi. Peki şimdi neden kilosu 30 TL kadar. Ucuz mu????

GM dedi ki...

Valla Adsız'cım o zamanlar tavuklar parça da değildi. Annem hala misafirlikte herkesin tabağına but düşünce yaşadığı şaşkınlığı anlatır:) Çok uzak bir geçmiş değil ve ben annemin bize o zaman kızarttığı tavukların tadını hala alamıyorum. Belki anamın elinden ama tabi en önemlisi de tavuklardan.

Üretim seri hale gelirken maliyetler düştü. Şimdi organik üretimde henüz seri imalat yeni ve bu yüzden pahalı. Bir de bizim paramızın değerinin bu organik sertifikasyon firmalarının, gübresinin filanın feşmanının menşei ülkelerin parasından daha değersiz olduğunu unutmamak lazım.