19 Aralık 2013 Perşembe

Meyvelerin antioksidant özelliği reçel yapınca azalır mı?

MAKARNA, LÜTFEN! DOSTLARINA GÖNDERDİĞİM BUGÜNKÜ MAİL:

Dostlar günaydın,
 
Herkes iyidir inşallah:) Biz sallan yuvarlan devam ediyoruz. Dün yazdıklama "Aynen devam." cevapları geldi bir sürü. Bir tek büyük ablam "Uzun yazma" anafikrinde 3 beyaz sayfayı doldurabilecek bir eposta atmış ve uzun yazıların okunmasının ne kadar zor olduğunu epik bir şekilde göstermiş sağolsun:) Mesaj alındı ablacım:)))
 
Bugün bizde tarhana kurutma ve öğütme var dostlar. Anne Harcı bitmişti, dün tamamladık. Bir önceki günün kuruyan makarnalarını paketledik. Dün pazara çıktım bu sefer ısırgan bulamadım. Elimizdeki son ısırganla da inşallah yarın bir üretim yapacağız. Bahara kadar ısırgan faslı kapanacak muhtemelen. Pazı, karnabahar ve kara lahanaya devam tabi. Pancar ve siyah havuçlu üretimi de olacak yarın, püreleri hazır. Neden bugün değil derseniz, irmiğimiz gelecek onu bekliyoruz.
 
Tam buğday mantı da ürettik. Piyasada et ürünü içermeyen (vejeteryan ve veganlara uygun) hem de tam buğday mantı bir tek bizde var. Eh zaten bir çok şey bizde var:)) Güvem reçeli mesela. Kültüre alınmamış antioksidant deposu olan bir erik çeşidi Güvem'i Köysel Balkan ormanlarından toplayıp az şeker ile kaynatıyor. Koyu renkli sebzeler gibi koyu renkli özellikle göz alıcı mor ve kırmızı meyveler tam birer antioksidant deposu. Antioksidantlar ısıdan etkilenmediği için meyvenin reçelinde de önemli miktarda bulunuyorlar. 
 
Cumartesi günü Balat Kültür Evi'nde kermeste olacağız. Onun da hazırlıkları var. Gelmek, tanışmak, kaynaşmak isteyenler için yarın yol tarifi vereceğim. Uzaktakiler siz üzülmeyin. Siparişlere organik çikolata hediye veriyoruz bu hafta biliyorsunuz. 50 TL üstü kargo da hala bedava:))
 
Güzel bir gün olsun dostlar:)
 
Sevgiler,
 
Tuğba Bayburtluoğlu
makarnalutfen.com

Hiç yorum yok: