21 Mart 2013 Perşembe

Bahar, kepekli simit ve organik sucuk...

Bahar geldiiiii.. Heloloyyy helo loyyy:)))

Şu çiçek açmış dalları gördükçe hep içimden söylerim : Dallarına bahar gelmiş memleketimin. 


Bu dizenin orjinali dallara değil dağlara baharı getirtir. Ahmed Arif imiş sözlük sağolsun öğrendim. Ben şiirden  pek anlamadığımı düşünürüm esasında ama işte kafaya kazılmış bir kaç dize vardır bu da onlardan biri.


Peri, 3 yaşının ilk günlerinde çiçeklere bezenmiş dalları görünce kar yağdı sandı. Hayır annecim çiçek dedim. Hem çiçek hem kar dedi. Bozmadım tabi çiçeği kabul ettirdim ya yeter:))


Kafadakileri yine sıralayayım : 

- Pazarda hala domatesin fiyat 3 liralarda geziyor. Ahh ne zaman düzgün domates yiyeceğiz? Dayanamadım aldım ama tadı hala yok:((

- Sarımsak çıktı ama. Taze sarımsak az da olsa var. Taze soğan ve bir kabakla mücverini yapacağım bugün. Mücver gibi sağlıklı bir yemek var mı yahu? Tabi az yağlı kızartacan:)) Evdeki kağıt havlu miktarı mücver günü yarıya düşer bizde:))

- Geçen kepekli simit gelmiştir yazıyordu hep alışveriş yaptığımız simitçinin kapısında. Baktım kepekliye benziyor aldım bi tane. Meğer sadece üstüne kepek serpmişler, simit normal simit hamurundan beyaz unla yapılmış. Çok pis küfrettim. Bi daha gitmemci değilimdir ben. Bi gittiğimde yapmayın etmeyin diycem. Zaten çok satacağını sanmıyorum. Üstünde pütür pütür ağza gelen kepek içi yumuşak, saçmalık.

- Orvital'in organik sucuğunu sonunda denedik. Ben sucuklu tostu severim. Ama nolur nolmaz öncesinde sucuğu hafif bi kızartırım. Hem pişer hem de yağından biraz kurtulurum. (malum sucuğun %40'ı yağdır) Neyse efem buna da aynı şeyi yaptım. Tostun içine koymadan bi parça ağzıma attım. Fena değil ve hatta market sucuklarından daha iyi. Renk sadece ofsayt çünkü etin pembeliği korunamıyor organikte yasak olan nitratı koymayınca. Esasında pancar tozu filan gibi doğal bir renklendirici kullanabilirler. Bu renk işi sucukta çok önemli.

Biz Kırklareli'ne taşındığımızdan beri buranın kasap sucuklarını tüketir olduk. Bi daha da dönüp sanırım büyük firmaların sucuklarından almam sanırım büyük konuşmayayım ama. Tadı çok güzel. Hala doğal bağırsak kullanıyorlar mesela kılıf olarak. Baharatı eti tam yerinde. Tadı da tabi. Her zaman alışveriş yaptığım kasaba sordum sucukta ne kullanıyorsunuz diye, doğal baharat dediler. E dedim rengi, nitrat? Eh azcık atıyoruz diye itiraf ettiler. Kısacası lezzet tamam ama alıştığın renkte sucuk istiyosan nitrat var içinde. Önemli olan nitrat alıp almamak değil böyle kalorili ve yağlı bir şarküteri ürününü ne kadar tükettiğimiz önemli bence. 

Nolursa olsun nitrat istemiyorum diyenler doğğğğruuu organik sucuk almaya o zaman. Tadını beğenmedim diyen olabilir. Ben tostta açıkçası Kırklareli sucuğunu tercih ederim. Ama bi akşam yemek yoktu. Tamek'in Menemen Harcı duruyordu ne zamandır dolapta. Kestim üç parmak organik sucuktan minik minik, çok az yağda çevirdim. Üstüne 3 tane organik yumurtayı menemen harcı ile çırpıp koydum. Konserve domates ürünlerindeki o asitli tat hoşuma gitmediği için nolur nolmaz yarım çay kaşığı toz şeker ilave ettim. Az tuz. Baharat koymadım sucuk var diye. Süper oldu, benim bebişin boğazından sağlıklı bir sucuk geçti, baş gurme sevdicek de beğendi tadını. Daha ne isterim.))

- Ben de yapıcam menemen harcı ama söz pembe domatesten:)))

Hadin gittim daha siparişler var yetiştirilecek.

3 yorum:

maria lopez garcia dedi ki...

Bu postun altına alakasız olacak ama yeni çıkmış sağlıklıyız diyorlar fakat pek emin olamadım. Bir bakın isterseniz : www.doyiva.com

maria lopez garcia dedi ki...

Çok da büyük yatırım yapmışlar gibi.

GM dedi ki...

Evet Foteg fuarında bu sistemi üreten firma ile görüştüm. Tam bir yenilik. Ürünler çok çeşitli ama henüz tatma fırsatım olmadı.
Dediğiniz gibi yatırım maliyeti oldukça yüksek bu üretim şeklinin:) Siz denediniz mi? Yorumlarınızı paylaşın lütfen.