8 Haziran 2012 Cuma

Fındık Kremasında GDO alarmı

Yahu sabah kaç saatimi verdim kafayı toplayıp bir yazı yazdım ama öptümünün gündemi durmuyor ki. Şimdi de Bakanlık fındık kremalarında GDOlu soya çıktı, farklı markaların 20 partisini topluyoruz demiş. 4 tane de firma ismi var haberin dibinde. Bu sefer büyük firmalar topun ağzında. Birisinde çalışmaya ancak 3 ay dayanabilmiştim. İyi ki çantayı alıp çıkmışım göstermelik mühendislik yapmak istemediğimden. BUnlar tedarikçilerini mi kontrol etmediler nedir, yandılar şimdi tabi. Tanrı bilir nasıl ört bas edilecek...


Bak tek lafım onlara değil : Fındık memleketinde, pahalı diye almadığın fındık yerine daha ucuz daha ucuz diye diye şekerli ürün için market raflarını aşındırırsan sevgili vatandaşım başına gelecek de budur. Ben sana tatlı yeme demiyorum yiyeceksen en az %70lik bitterle dünyanın peşinden koşturduğu caanım Türk fındığını beraber ye...

2 yorum:

selinsecen.com dedi ki...

Gıda mühendisinin yaptığı pek çok işi mesleği haline getirmiş kimya mühendisi bir baba, gıda mühendisi bir kardeş ve evde tüketilen neredeyse her şeyi kendi üretebilme becerisine sahip bir ailenin parçası olarak bir yanım diyor ki:

-Beter olsunlar!

Niye diyor biliyor musunuz? Bu seçimdir. Paranın satın alma gücünü bu yönde kullanırsanız, her şeye müstehaksınızdır. Para satın alabiliyor diye kışın ortasında domates yiyorsanız, içindeki her türlü zehir de size bonusu olarak döner.

O kavanozları şöyle bir döndürüp okuyan o kadar az insan görüyorum ki. Paketli gıdalarda ne var hiç umursamadan atıştıran... O çikolatanın, o kocaman parçanın nasıl olup da 50 kuruşa satılabildiğini umursamadan yiyen, yediren anneler, babalar... Çocukları tenzih ederek söylüyorum, müstehak hepsi de. Sıkıntı nerede mi? Bu kalabalık güruh arz-talep dengesini kendi taraflarına doğru bozduğu için "düzgün" gıdaya erişim gün geçtikçe zorlaşıyor. Bedeli hep birlikte ödüyoruz!

GM dedi ki...

Hah ağzını öpiim Bir Kadıncım.. Bu bir seçim sorunu. Seçtiklerine paranı harcarsan, ticaretini yapan herkesi etkilersin. Ufak ufak, azar azar ve yavaş yavaş belki ama etkilersin.

Ahhh ahhhh......