10 Nisan 2013 Çarşamba

İş yeri açmak, yarışmaya katılmak, İzmit eğitimi, Alternatif Anne Podcasti

Nasılsın blogcum? Kafamda bir sürü şey var, bir de kalkıp yemek yapmam lazım ama sana içimi dökeyim azcık dertleşelim istedim.

Türkiye'de bir iş yeri açmak zor be blogcum. Hele ki gayri sıhhi müessese açıyosan. Adı zaten bir garip. Hayatı devam ettirmek hatta iyi devam ettirmek için üretim yaptığın yere "gayri sıhhi" yani "sağlıksız" diyorlar. Risk çok ondan tamam ama bu Arapça söz öbeği tekrar ettikçe insanda gülme isteği yaratıyor.)

Serdar amirim iyi bir iş fikrin ve azmin varsa gerisi gelir gibi bişi yazmıştı geçen. Şimdi baktım bağlantıyı koymak için bulamadım. Ya ben çok safım ya da çok takıntılıyım ki bu fikrin iyiyse devamı gelir lafını anlamıyorum arkadaş. Nerde devamı geliyor? Para olmadan nah bişi olur. Bak 3 haftadır oturdum melül melül bekliyorum bankanın kredimi onaylamasını. 3 hafta be kısa zaman mı? Çok doluyum kısacası. Kafamda bir sürü fikir, arge dönüp duruyor ama her şey geliyor dayanıyor paraya. 

Ocak sonunda Dablamın ittirmesiyle Bir Fikrin mi Var? yarışmasına başvurmuştum. Ancak aradılar ve ön elemeye çağırdılar. Ekşiye yazdım yaşadıklarımı ve yazmaya devam edicem. Yarışmaya ilk çağırdıklarında açtım baktım sözlüğe çünkü birileri katılmıştır yazmıştır diye, yok kimse yazmamış. Ben yazayım bari. Son dönemde olan önemli bir olay bu işte yarışmaya katılacak olmam.

Her yerde gidip fikrimi ve ürünlerimi anlatıyorum. Esasında baydı biraz çünkü sonunda ticari bişi var ya insanlar mutlaka alengirli bir soru buluyorlar soracak:) Halbuse eğitim vermek öyle değil. Sadece bilgi paylaşıyorsun. Satmıyorsun bile paylaşıyorsun. Eğitim vermekten, sohbetlere katılmaktan acaip acaip zevk alıyorum ben. Okuduklarımı paylaşmak, insanlarda "vay bea!" taandansı yaratmak hoşuma gidiyor (ki kimin gitmez:)) İş hayatım boyunca hep eğitim verdim, anlattım ama genelde iş içindi. Artık tanımadığım sade tüketicilere ulaşabiliyorum. Bu haftasonu Cumartesi İzmit'te olucam. Haftaya Pazar Ankara'da olucam. Ay sonunda Kırklareli Sağlık Müdürlüğünde olucam. Bu sonuncusu biraz korkutuyo. Bi salon dolusu doktora laf anlatıcam lan:) "Bir zamanlar fakir ama ilgili ve bilgili bir hasta vardı niheheh... Şimdi siz susun konuşma sırası bende." Hehehehe...

Bakalım hiç birinde rezil olmam inşalla:) En yakın İzmit eğitimi onun reklamını koyayım. Afilli olmuş de mi:))) 


Ankara eğitimini belirlemeden önce Alternatif Anne Gülüş beni telefonda konuşturup konuşturup sonra da alternatifanne.com ve youtubea podcast olarak koydu konuşmalarımızı. Ben yine acaip sevindirik oldum. Konuşmayı çok sevdiğim zate ilkokuldan beri eğitim hayatımda hep çok konuşanlar arasında olmamdan belli:))

Bak bu podcast hakkında kendi gıdacı dostlardan gelen eleştiriler vb oldu. Hepsini cevapladım tabi. Toparlayıp düzenleyip bloga atıcam en kısa zamanda. Kafasında soru işareti olanlar buraya yorum atsın blogcum. Onları da cevaplar ve toparlarım yine:)

Bugün Çarşamba pazarı. Ben de çıkayım taze bir balık ve salatalık malzemesi kapayım. Sonra dönüp halim kalırsa şu yeni kalorisi düşük makarnamın argesine devam edeyim. Eee önce anne sonra gıdacıyım:))

2 yorum:

şirin dedi ki...

Videoya bayildim süt konusunu sormayı dusunurken tam denk geldi tskler

GM dedi ki...

Rica efem ne demek:)) Bu podcast ile ilgili gelen yorumları da bir ara paylaşacağım. Takipte kalın lütfen:))))