22 Haziran 2012 Cuma

Me and Muesli - Yeni Organik Müsli - Raftakiler

İnsanın karşısına yeni ürünlerin ne zaman çıkacağı belli olmuyor. Genelde markette ya da nette yeni ürünlere rastlasam da bu yazının konusu Me and Muesli'ye bir fotoğraf stüdyosunda rastladım:)


Bu yeni organik müsli markasının tasarımı hiç de fena olmayan internet sitesinde bolca bilgi var ama ben kısaca bahsedeyim. Siteye giriyorsunuz ve istediğiniz müsliyi karıştırıp kredi kartıyla ödüyorsunuz. Kargo bedeli düşük 3.5 lira. 3 günde gelir demişler ama benimki Kırklareli'ne ertesi gün geldi.




Temel olarak bir baz seçmeniz gerekiyor müslinize. Sonrasında istediğiniz meyve ve kuruyemişleri ekliyorsunuz. Ben sade ve çikolata karışımlı bazın üzerine fındık, ceviz, armut ve vişne tercih ettim. Bir çok insan gibi koca koca üzümlerden ve elmalardan bıktığım için onları dahil etmedim. Her bileşen organik. Bunu özellikle söylüyorum çünkü organik vişne ve özellikle armut bulmak o kadar kolay değil. Hele ki küf kokmayanını.


Neyse. 


Her bir kutu 575 gram. Ağzı kapalı; ilk açan siz oluyorsunuz. Yaklaşık 20-25 liraya geliyor. Kargo da dahil olunca ben bir kutu müsliye 24 lira vermiş oldum. Her bir kutudan kaç porsiyon çıktığını yazmamışlar ama kutu karışımını yaparken ne seçtiğiniz ve ne kadar tuttuğu yazıyor. Bedeli de muhtemelen 7'ye bölmüşler çünkü porsiyonunun kaça mal olduğunu da. Her bir porsiyonun 80 gram civarı ortaya çıkıyor ama 100 gram için besin değeri vermişler. 


Ayol ne uzattın demeyin rica edicem. Bir kutudan yaklaşık 5-7 porsiyon çıkıyor. Ben sabah yaklaşık 100 gramını attım kaseye. Normal yağlı sütümü de ekledim. Onların hesabına göre 422 kCal artı 200 ml sütün kalorisi 124 kCal toplam 546 kalori almış oldum. Diyet yapanlar için yüksek bir değer ama sporcular filan için iyi. Çocuklara daha az bir porsiyon vermek lazım tabi.


İçindekilere gelince sadece bazları inceleyeceğim çünkü diğerleri malum kuruyemiş ve meyveler.


Beş gevrek karışımı : Bunda sadece tahıl gevrekleri var. Şeker, katkı maddesi vb. hiç bişi yok. En sağlıklı baz bu, en az kalorili olan. da (362 kCal/100 gram)


Sade crunchy : En çok yulaf içeriyor ama bir sonraki bileşen şeker. Crunchynin kıtırlığı da mısır ve pirinç çıtırlarından geliyor.  (401 kCal/100 gram)


Çikolatalı crunchy : Yine en başta yulaf var ve arkasından şeker geliyor. İçinde çikolata parçaları da var. Böyle bütün bütün ağzınıza gelmiyor belki ama hissediyorsunuz tadını.  (407 kCal/100 gram)


Bu üç bazdan ilkini seçerseniz sadece meyve ile tatlandırmış olursunuz müslinizi. Ben az biraz damağım şenlensin diye çikolata ile beş gevrek bazını karıştırdım. Meyvelerle beraber ekstra şeker vb eklemem gerek kalmadı yeterince tatlıydı müslim. Bir de hafif bir un tadı değil ama hissi ve pıtırıklığı geliyor insanın ağzına yerken. Bir çok müslide olur bu ama sanki bunda biraz daha fazla olmuş.


Kendi karışımınızın dışında hazır karışımlar da var. Onlardan da seçebilrisiniz sporcu, diyet vb.


Seneler önce Almaya'da organik fuarında görmüştüm bunun benzeri bir firmayı. Şöyle bir bakayım dedim netten, hala duruyor.. Ürünlerini pek çeşitlendirmişler. Onlar 80 farklı bileşen sunuyorlar. Me and Muesli'de eminim ileride daha fazla bileşen sunacaktır. Örneğin şu fancy chia tohumlarından getirseler yurtdışından, onlar için bile alan olabilir.   


Ürünün organik olması güzel bir ayrıntı ama kolay iş değil. Örneğin internet sitelerinde bir master sertifika aradım ben. Henüz e-ticaret için organik satış kurallar belli olmasa da fiziki bir dükkana kanune asmaları gereken bu master sertifikayı internetteki dükkanları olan sitelerine assalar ne güzel olur. Bir de tedarikçilerini yazsalar ahhh ahhhh....


Ambalaj filan güzel. Sadece besin değerleri için tablo yapmışlar ama içinde bilgi yok. Halbuki bu bilgi internet sitesinde var, sadece etikete aktaracaklar. Onu da bir kaç güne hallederler sanırım. Daha yolun başındalar.


Uzun lafın kısası benim gibi taşrada organiğe uzaklar için iyi bir ürün. Biraz pahalı evet ama hem organik, hem istediğini koyabiliyorsun içine hem de ayağına geliyor. İlla sabah kahvaltılarında değil güzel bir tam buğday kurabiyesinde bile değerlendirilebilir. Dur ben bu haftasonu bi tepsi pişireyim en iyisi:)))

4 yorum:

Emrah Yalım dedi ki...

Bana da beleş bir adet gönderiyorlar ama ben uzağım bu mevzulara nasıl yenir bu :)

GM dedi ki...

hahahah ya emrah nası becerdin beleş aşmayı onu cevapla öyle nasıl yeneceğini anlatayım ben de ahahahha

Adsız dedi ki...

maltodekstrin, mısır nişastası seker yok demissiniz bunlar hangi sinifa giriyor.

GM dedi ki...

Sayın Adsız sanırım sorunuz şeker olarak adlandırılabilir mi anlamında idi değil mi? Bunlar evet bir çeşit şeker ve organik üretimde TÜrkiye'de yerleri yok. Saygılar