21 Mayıs 2012 Pazartesi

Sucukları assak mı beslesek mi?

Eskiler eti baharatlayıp bağırsağa tıkıştırır sonra da asarlarmış kurusun diye. Neden çünkü  sonbaharda sucuk yapılırmış. E yaz atlatılmış oluyor, havalar soğuyor, sucukları havadar bi yere asarsan kurur tabi, zaten buzdolabı yok. Ama artık öyle değil. Sucuk üretimi çok değişti ama beyler bayanlar. Her mevsimde sucuk üretiliyor, eve getirince kurutmak için asmamak lazım, buzdolabına koymak lazım:)

Eski tip ince bağırsak kılıfların kullanılmamasıyla da alakalı değil bu durum. (Zaten bi kaç mahalle kasabı ile idealist üretici dışında kimse bağırsak kullanmıyor artık üretiminde.) Kılıfların artık doğal olmaması açısından da bir değişiklik yok. Nereden alınırsa alınsın eve sucuk geldiğinde direkt buzdolabına girecek, dışarıda bırakılmaması gerekiyor. Hele ki yaz aylarında.

Bu yüzden aldığınız sucukları hemen tüketin, öyle kurusun diye asmayın bi yerlere çok rica edicem. Hadi afiyet olsun sucuklu yumurtalarınız:)

2 yorum:

semiramis dedi ki...

bağırsak olmayınca dışındaki şey, sucukları asmanın ne sakıncası var anlamadım. Bağırsak olsa asmalı mıydık? biraz daha bilgi lütfen!

GM dedi ki...

efem hemen anlaşılır hale getiriyorum yazıyı:))